Uns sensors de control de substàncies químiques seran una realitat el primer trimestre del 2025

El conseller d’Interior del govern de la Generalitat, Joan Ignasi Elena, ha avançat que s’ha adjudicat fa pocs dies la licitació per col·locar uns 575 sensors al voltant de tot el polígon químic de Tarragona que permetran analitzar vuit substàncies químiques diferents amb les quals treballen les diverses empreses del polígon petroquímic. Tot plegat, en el marc del Plaseqta.

PUBLICITAT

Aquestes sensors vorejaran un perímetre de 46,5 quilòmetres i es col·locaran en fins a 241 punts diferents. Es preveu que puguin estar instal·lats i funcionant el primer trimestre del 2025. El pressupost del projecte és d’1,5 MEUR. Elena, en el marc de la Junta Local de Seguretat d’aquest dimecres a la ciutat, ha defensat que els sensors seran un instrument més de control i seguretat del complex químic del territori.

Ja s’havia posat a prova amb un pla pilot amb una cinquantena de sensors, i es va decidir tirar endavant el projecte. Tot i això, Elena ha aclarit que ha costat molt arribar a aquest punt, ja que es tracta d’una proposta molt novedosa, per la qual era difícil conèixer els costos i les necessitats. Per això s’ha mostrat satisfet amb la feina feta pels tècnics.

PUBLICITAT