Els Mossos d’Esquadra detenen quatre persones a Tarragona per estafa i compres fraudulentes

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Tarragona van detenir dissabte passat, tres homes i una dona, d’entre 18 i 23 anys, com a presumptes autors d’un delicte d’estafa bancària, furt i usurpació d’estat civil.

PUBLICITAT

Les gestions d’investigació es van iniciar el passat 18 de març després de rebre una informació sobre dues possibles compres fraudulentes en un comerç on-line, el lliurament de les quals s’havia d’efectuar en dues adreces diferents de la ciutat de Tarragona.

Els mossos van constatar que dos clients diferents havien adquirit cadascun un telèfon de gamma alta i que l’entrega d’ambdós aparells, valorats en gairebé 1.700 euros s’havia sol·licitat fer-la a peu de carrer. Aquest fet va cridar l’atenció de l’establiment i dels investigadors, els quals seguidament van comprovar que els dos suposats compradors havien denunciat amb anterioritat la sostracció de la seva documentació personal. Els agents van esbrinar que les dues compres es van efectuar a través de dues targetes bancàries, la persona titular de les quals era diferent i l’entitat financera va bloquejar-ne l’ús justament poc després d’aquestes operacions.

Les ràpides gestions efectuades van permetre confirmar que prèviament es va produir una pesca de credencials coneguda com phishing, és a dir, que uns desconeguts es van fer passar per l’entitat per tal d’aconseguir les credencials d’accés a la banca electrònica de la víctima. En aquest cas concret, els ciberdelinqüents es van decantar per la variant de l’smishing, amb l’enviament d’un missatge SMS. Un cop van obtenir les claus d’accés al compte, els lladres van efectuar operacions fraudulentes per valor de 2.168 euros, entre les quals hi havia la compra on-line d’aquest dos telèfons mòbils.

Amb la confirmació d’aquests fets, dissabte passat pels volts de les 13 hores, els mossos van organitzar un dispositiu amb l’objectiu d’identificar i detenir les persones encarregades de recollir els paquets.

Els repartidors de l’establiment que va efectuar les vendes, es van dirigir als carrers Joan Baptista Plana i de Joan Ruiz i Porta de Tarragona i en arribar van comunicar-se telefònicament amb els suposats clients els quals es van apropar d’immediat a la furgoneta de repartiment.

Un home i una dona es van presentar en una de les recollides mentre que a l’altra van arribar-hi dos homes més. Un cop efectuat el lliurament de les comandes, els agents van decidir intervenir, moment en què en una de les dues adreces els sospitosos van intentar fugir. En l’escorcoll, els van localitzar fins a cinc telèfons mòbils, 1.668 euros en efectiu i el document d’identitat d’una de les persones per les quals s’havien fet passar per efectuar una de les compres.

Els detinguts van passar ahir a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Tarragona, qui en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

PUBLICITAT