Els pagesos posen punt final al tall a la Imperial Tarraco després més de nou hores de reivindicació

Més de nou hores han passat desenes de pagesos del Camp de Tarragona tallant la Plaça Imperial Tarraco. Una trentena de tractors provinents del Baix Camp, el Priorat, l’Alt Camp i la Conca de Barberà, així com des d’altres municipis del Tarragonès, hi han arribat poc abans de les 10h del matí. Al migdia, cap a quarts de tres, s’hi han sumat una vintena de tractors més vinguts des del Baix Penedès.

PUBLICITAT

Ha sigut en el marc d’una acció convocada pel sindicat agrari ASAJA i Revolta Pagesa, que a tres dies de les eleccions del 12M, han volgut reclamar als partits polítics el compromís per establir un pla hidrològic “digne” i garantir una millor gestió de l’aigua per la pagesia de tot el territori. De fet, han aconseguit el compromís de diversos partits que han signat un manifest amb aquestes reivindicacions, més d’un ho ha fet al llarg d’aquesta reivindicació a Tarragona. Mentre que altres han mostrat el seu desacord en algun dels punts i han optat per no adherir-s’hi. En parla Eduard Escolà, portaveu de Revolta Pagesa.

A les 19h s’han retirat per tornar als seus respectius llocs d’origen. Durant la jornada han muntat carpes, amb cadires, no hi ha faltat la música i tampoc el menjar. Han dinat una paella cuinada a la mateixa plaça.

A més, aquesta mobilització ha tingut un impacte significatiu en la circulació habitual al centre de Tarragona. La Guàrdia Urbana ja havia previst un dispositiu especial, tallant gairebé tots els carrers que donen accés a la Imperial Tarraco, excepte la Via Roma. Així, hi ha hagut circulació en tot el perfil que toca l’estació d’autobusos, a través d’un carril exterior habilitat per la Guàrdia Urbana.

PUBLICITAT