Els treballadors de Correus diuen prou exigint ser escoltats

Hi haurà vaga general a Correus aquest dilluns 28 de novembre. El col·lectiu postal inicia la primera de les vagues convocades a nivell de tot l’estat espanyol per pressionar a la Directiva de Correus en el marc de la negociació del IV Conveni Col·lectiu. La vaga també arriba a Tarragona i arrenca el calendari de mobilitzacions coincidint amb el Black Friday

Correus Tarragona
PUBLICITAT

El sindicat CGT ha impulsat un mogut calendari de mobilitzacions que compta amb el suport d’altres organitzacions sindicals amb representació a Correus, unides per exigir a les institucions de les quals depèn l’empresa que assegurin el futur d’un servei públic bàsic per a la ciutadania.

Des de CGT Correus Tarragona denuncien l’actitud de la directiva de Correus, assegurant que “ancorada en el seu immovilisme, segueix empitjorant les condicions laborals i deteriorant el servei públic postal”. Recalquen que venen manifestant el seu descontent amb diversos tipus de denúncies i actes de protesta, malgrat que es manté una actitud “prepotent i desconsiderada” vers la plantilla per part de la direcció, essent totalment ignorats.

En el centre de les reivindicacions hi destaquen la inclusió de la clàusula de revisió salarial per a vincular els sous a l’IPC, la instauració de les 35 hores setmanals i la cobertura real de totes les places estructurals i la recuperació de les desenes de milers de llocs de treball perduts en els últims any, entre d’altres. 

Per aquest motiu han decidit pressionar amb una aturada en èpoques de màxim impacte productiu i mediàtic (Black Friday, Nadal i Reis), buscant la consecució de canvis que consideren “d’extrema necessitat”. Aquest dilluns es concentren a la Plaça Corsini de Tarragona a partir de les 12h, sota el lema “Per un Conveni just, per un futur públic per a Correus”, i asseguren que no descarten convocar noves jornades de vaga durant la campanya de Nadal.

PUBLICITAT