ERC alerta d’un continu auge dels fets delictius i demana “una reacció” al govern municipal

El grup municipal d’ERC alerta de l’increment significatiu dels fets delictius a Tarragona durant el primer trimestre d’aquest 2024 respecte als tres primers mesos de l’any passat. La formació afirma que les xifres marquen una tendència preocupant i demanen a l’equip de govern, especialment a l’alcalde Rubén Viñuales, que reaccioni per aturar aquesta escalada.

PUBLICITAT

Els republicans destaquen que, segons dades del Ministeri de l’Interior, Tarragona és actualment la capital de província de l’estat espanyol amb més robatoris en domicilis. Però, respecte a les xifres de fa un any també es tripliquen els homicidis i assasinats en grau de temptativa, es dupliquen les sustraccions en vehicles i pugen altres tipus de delictes com els sexuals, per baralles o la resta de robatoris fora de les llars. En el total, la criminalitat convencional puja un 14,5% respecte fa un any.

Si bé és cert que l’increment d’aquests fets és global en la major part de l’estat, des d’ERC demanen a l’equip de govern solucions que permetin reduir “l’auge de la inseguretat”. Posen especial èmfasi en la policia de proximitat. Ho explica la consellera del partit, Gemma Fusté.

Pel que fa a la situació de tensió amb la Guàrdia Urbana, demanen a l’alcalde que resolgui els problemes amb el cos, sense voler entrar en els conflictes entre parts. Però tenen clar que sí que és una necessitat que, amb les unitats que es compti, s’apliqui “un model de seguretat que aporti tranquil·litat a la ciutadania”.

Des d’ERC destaquen que el canvi de mandat a l’Ajuntament ha coincidit amb l’augment d’aquestes xifres. En canvi, defensen que durant l’anterior, mentre molts anys el global de fets delictius al país augmentaven, a Tarragona disminuïen.

PUBLICITAT