ERC aposta per impulsar una taula veïnal per fer seguiment de la neteja

ERC Tarragona ha avançat que en cas d’arrencar un nou mandat volen apostar per crear una taula amb veïns i tècnics de l’Ajuntament per fer el seguiment de la neteja durant els mesos de transició cap al nou contracte de la brossa. “Aquest nou òrgan tindrà una funcionalitat molt important fins que el nou contracte estigui en marxa perquè un cop estigui actiu ja inclou noves formes de control”, ha expressat el candidat a la reelecció Pau Ricomà.

Foto: ERC Tarragona
PUBLICITAT

Segons explica la formació, el nou contracte contempla el control de certificació de la feina feta, això vol dir que l’empresa només cobrarà per la feina que s’hagi executat de forma correcta. I un altre dels elements clau és la “Plataforma ciutat”, una eina digital amb la qual els ciutadans podran consultar els serveis de neteja i de recollida de la brossa a temps real dels diferents punts de la ciutat. A més, la ciutadania podrà interactuar amb l’Ajuntament aportant informació i fiscalitzant la feina de l’empresa. “És un salt qualitatiu i de control molt important”, ha assegurat Ricomà. Un altre dels aspectes és que amb el nou contracte es reforçarà el servei de neteja a l’estiu.

Des d’ERC defensen que augmentar els percentatges de la recollida selectiva és un imperatiu legal, social i ambiental per la nostra ciutat i per això és vital deixar enrere el contracte actual. Amb el nou, s’implantarà el “porta a porta” a la Part Alta i als eixos comercials i el tancament de contenidors a tota la ciutat de forma gradual. A més, asseguren que mantindran el foment de les bones pràctiques de reciclatge i de conscienciació. La lluita contra els abocaments il·legals i els incompliments de les ordenances es continuaran perseguint i sancionant amb duresa. Ricomà ha recordat que des de principis d’any, s’han interposat 214 sancions i al 2022, un total de 452.

Ricomà ha recordat que ahir es va aprovar en el ple la sanció de 250.000 euros a FCC per barrejar residus i portar-los a incinerar. “És una pràctica absolutament irresponsable i una falta de respcte a la ciutadania que fa l’esforç de reciclar”. A banda, també ha apuntat que s’estan estudiant les accions legals que es poden portar a terme contra la mateixa empresa per la desaparició de més de 500 contenidors, destinats a substituir els soterrats. Quan l’empresa ha presentat l’inventari del material que té, no hi figuren.

PUBLICITAT