ERC reclama al govern municipal que cedeixi a la Generalitat el terreny perquè pugui reobrir l’antiga comissaria de Mossos de les Gavarres

El grup municipal d’ERC reclama al govern de Tarragona que cedeixi a la Generalitat el solar de les Gavarres on hi havia l’antiga comissaria dels Mossos d’Esquadra perquè pugui adequar-se i reobrir. Afirmen que, quan això es produeixi, la Generalitat hi invertirà 1 MEUR per ubicar-hi uns 100 agents dels Mossos i el cos d’Agents Rurals.

PUBLICITAT

Consideren fonamental per Ponent que pugui recuperar-se aquella comissaria, per això lamenten la “inacció” que asseguren existeix des de fa uns mesos per part del govern municipal sobre aquest projecte davant l’interès de la Generalitat. Des d’ERC afirmen que “quan el govern català ha preguntat i demanat documentació no ha rebut resposta des de Tarragona”.

A més, demanen també al govern municipal que acceleri el projecte de construcció de la comissaria mixta de Mossos i Guàrdia Urbana al centre, concretament a l’interior de l’estació d’autobusos de la plaça Imperial Tàrraco. Tot plegat, tal com afirma la consellera d’ERC Gemma Fusté, davant un increment de delinqüència a la ciutat els darrers mesos.

Les dades que presenta ERC mostre una evident diferència de la criminalitat entre els primers sis mesos del 2023 i la segona meitat de l’any. Creixen un 38,5% els robatoris amb força a domicilis, un 14% a establiments i altres instal·lacions, un 8,2% en vehicles i un 6,6% els furts.

Des d’ERC puntualitzen que, en cap cas, volen fer responsable al nou govern d’aquest repunt de la criminalitat, però exigeixen “que es doni molta importància a la seguretat i s’intenti posar solució a la situació el més ràpid possible”.

A tot això, el govern municipal defensa que “hi estan treballant des de fa temps” i assegura que, de fet, estan “escurçant els terminis”. Així ho ha afirmat el conseller de Territori, Nacho García.

PUBLICITAT