Es desactiva el Pla d’Emergència per Sequera del Consorci d’Aigües de Tarragona

Els membres de Comitè d’Emergència per Sequera del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) han acordat, aquest divendres, desactivar el pla d’emergència per sequera després de, pràcticament, dos anys en vigor. En una reunió telemàtica, el grup d’especialistes ha pres aquesta decisió “atesa l’evolució favorable i sostinguda” dels principals indicadors hidrològics del Consorci, entre els quals es té en compte les reserves de l’embassament de Mequinensa, actualment al 85% de la seva capacitat.

PUBLICITAT

Durant la sessió també s’ha aprovat la dissolució del Comitè d’Emergència per Sequera del CAT, creat el 19 de setembre de 2022. En aquest sentit, l’estabilització de la situació a la Conca de l’Ebre durant la primera meitat de l’any ha propiciat la decisió.

Malgrat el canvi d’escenari, el President del CAT, Joan Alginet, ha assegurat que continuaran analitzant i estudiant diàriament les dades per valorar en tot moment l’evolució de la situació hidrogràfica al territori. Detalla que la situació és menys preocupant que ara fa un any, però alhora ha volgut fer una crida perquè persisteixin els hàbits de consum responsable i conscient de l’aigua.

És per aquest motiu que el Consorci d’Aigües de Tarragona ha impulsat un nou portal web propi amb consells de fàcil aplicació per evitar el malbaratament d’aigua en l’àmbit quotidià i domèstic.

PUBLICITAT