Es desactiva l’Alerta del VENTCAT, però es manté en Prealerta per Tarragona

Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat aquesta tarda de dissabte la fase d’Alerta del Pla Especial d’Emergències per risc de vent a Catalunya – VENTCAT – un cop actualitzades les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya, que indiquen que ja ha finalitzat la fase més extensa d’afectació de l’episodi de fort vents. Malgrat això, el Pla queda ara en situació de Prealerta perquè encara s’esperen ventades, precisament, a Ponent, Tarragona i el Penedès.

Foto: Protecció Civil
PUBLICITAT

El telèfon d’emergències CAT112 ha rebut 447 trucades derivades d’incidents provocats pel fort vent, que corresponen a 337 expedients. Pel que fa a la distribució de les trucades, per comarques, des del Tarragonès se n’han realitzat només 6, mentre que des del Barcelonès – la que més – han estat 346.

Els Bombers han atès, fins a les 14h d’avui dissabte, 154 avisos a causa del vent. Gairebé el 90% s’han registrat a partir de les 8h del matí i s’han concentrat a les comarques del litoral central. Tot i això, a la regió de Tarragona han estat 12 les situacions ateses. Les incidències majoritàriament han estat per retirar arbres trencats i mobiliari urbà de la via pública, així com elements inestables de façanes i cobertes dels edificis amb risc de caure.

PUBLICITAT