Es gira el mitjó de l’FP Dual: les empreses hi aposten, però manquen alumnes interessats

La realitat dels estudis de Formació Professional Dual ha canviat radicalment al llarg dels darrers anys. Temps enrere eren les empreses qui veien amb certa reticència apostar per oferir aquest tipus de formació als seus negocis, mentre que actualment aquesta negativa per part del sector ha desaparegut. Malgrat això, ara el que falten són prou alumnes que tinguin interès en aquesta FP Dual.

PUBLICITAT

Així ho explica Josep Oriol Fernández, director de formació de la Cambra de Comerç de Tarragona, en una entrevista al programa “Carrer Major”.

Fernández deixa clar que aquesta situació explica una problemàtica actual, i és que moltes empreses tenen dificultats per trobar personal qualificat. El director de formació de la Cambra afirma que la FP Dual és una gran solució per això, ja que “permet captar talent en l’etapa de formació”, i assegura que “està demostrat que funciona” a partir de les dades d’inserció laboral.

En aquest sentit, un estudi de les cambres catalanes, mostra com la inserció dels estudis de l’FP Dual arriba al 66%. A més, un 25% de la resta continua estudiant. Per tant, és tan sols un 9% de les persones que han optat per aquesta formació que es troben buscant feina.

Precisament aquest dijous, al llarg del matí, l’antiga Laboral ha acollit la Fira de l’FP Dual de la Cambra de Tarragona dirigida a empreses. Durant el certamen s’han dut a terme tres tallers i ha comptat amb la presència d’una cinquantena d’empreses, arribant a gairebé un centenar de persones.

PUBLICITAT