Esquerra creu que Viñuales buscarà l’estabilitat amb dos exregidors de Vox

Esquerra Republicana creu que el pacte entre el PSC i Junts a l’Ajuntament de Tarragona ja és una realitat i que l’alcalde Rubén Viñuales buscarà l’estabilitat amb els vots dels dos regidors no adscrits procedents de Vox. Aquesta fórmula sumaria 14 dels 27 vots del plenari.

Foto: Ajuntament de Tarragona
PUBLICITAT

Un any després de les eleccions, els socialistes segueixen governant en minoria amb 9 consellers. Els tres membres de Junts s’han ofert a entrar al govern, però això suposaria el rebuig d’En Comú Podem a formar part d’un executiu a tres bandes. Amb els republicans a l’oposició, una possibilitat és que els dos exregidors de l’extrema dreta donin suport extern al govern en votacions clau. Són els consellers Francisco Javier Gómez i Jaime Duque Moreno que van abandonar Vox el passat mes de març.

Aquesta és la hipòtesi que expressa la portaveu d’ERC, Maria Roig, en una entrevista a Ràdio Ciutat de Tarragona. Roig es pregunta a canvi de què Junts entraria al govern del PSC.

Els republicans qualifiquen de decebedor el primer any de mandat de Rubén Viñuales, critiquen el seu esperit recaptatori i insisteixen que seguiran de ben a prop el compliment de l’acord de pressupostos.

En clau interna de partit, Maria Roig reconeix que en els propers mesos Esquerra haurà de triar el seu líder i candidat a l’alcaldia per al 2027.

PUBLICITAT