Set ferits en una explosió al restaurant Koyo de la Rambla Nova

17 d’octubre – L’ACN explica que cinc dels set ferits en l’explosió en un restaurant de Tarragona aquest diumenge ja han rebut l’alta mèdica. Tots ells van resultar ferits lleus i menys greus. Els tres que van quedar ingressats a l’Hospital de Santa Tecla ja són a casa, i dos dels quatre que van ser traslladats al Joan XXIII van rebre l’alta poques hores després del sinistre. Els dos restants s’espera que puguin tornar als seus domicilis durant aquest dilluns, tal com han apuntat fonts del Departament de Salut. La causa va ser una explosió de gas que s’hauria originat a la cuina del restaurant, situat a la Rambla Nova de la ciutat. Tot i que va malmetre parets, sostres i vidres no va causar dany estructural a l’edifici.

PUBLICITAT

19:00 – Cristina Guzmán, segona tinenta d’alcalde i consellera de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, ha parlat de les possibles causes de l’accident, ja en mans dels Mossos, i explica que l’arquitecte municipal ha assegurat que no hi ha danys estructurals a l’edifici ni perill d’esfondrament.

18:15 – L’alcalde de la ciutat, Pau Ricomà, que s’ha desplaçat fins al lloc dels fets, ha explicat que ha tingut lloc quan el restaurant no estava obert.

A més, l’alcalde explica que els Bombers asseguren que no hi ha perill pels veïns de l’entorn perquè no han detectat cap afectació estructural, però s’està a l’espera que els arquitectes municipals ho corroborin.

17:41 – El SEM comunica que finalment han estat set els ferits atesos. 5 persones han estat traslladades a Santa Tecla i les altres 2 al Joan XXIII. 5 es troben en estat lleu i les dues restants, en estat menys greu.

17:20 – Els Bombers han començat a desenrunar el fals sostre esfondrat de l’establiment, i s’han assegurat que no hi ha ningú als pisos de sobre el restaurant. Es revisa encara si hi ha afectació estructural a l’edifici.

17:17 – En total, s’han acabat mobilitzant fins a onze dotacions del SEM i set dels Bombers.

17:09 – Dos dels ferits es troben en estat menys greu i els altres quatre en estat lleu.

16:55 – Els ferits són lleus, malgrat que un s’ha quedat en estat pràcticament inconscient.

16:52 – Són sis el número de persones ferides per l’explosió, segons confirmen els Mossos.

16: 45 S’ha produït una forta explosió de gas al restaurant japonès Koyo de la Rambla Nova de Tarragona. Els Bombers han rebut l’avís amb diverses trucades al 112 pocs minuts abans de les 16h. L’explosió ha deixat diversos ferits, malgrat que, de moment, se’n desconeix la gravetat.

També s’ha produït el trencament dels vidres de l’establiment i destrosses importants. De fet, alguns fragments han volat fins al mig de la Rambla Nova. Bombers asseguren que no sembla, ara mateix, que hi hagi cap més risc més enllà dels danys de l’explosió, ja sense foc ni fum, però s’hauran s’assegurar pisos i estances pròximes.

Hi treballen fins a quatre vehicles dels Bombers, tres ambulàncies, i també hi són presents la Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra.

PUBLICITAT