L’incendi forestal de Gandesa evoluciona favorablement

5 hectarèes forestals afectades per l’incendi que crema des d’aquest migdia a la serra de Pàndols i Cavalls, a la Terra Alta. Es tracta d’un massís amb molta massa forestal i de difícil accés. L’avís del foc s’ha rebut a les 13:04h, i s’ubica a la zona entre el Coll del Torner i Santa Magdalena, a tocar del Monument a la Pau. Protecció Civil ha activat el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya, l’INFOCAT.

PUBLICITAT

L’incendi evoluciona favorablement i s’han retirat ja tres dels quatre mitjans aeris que s’hi havien destinat. El foc es considera encara actiu perquè hi ha molt de vent i els Bombers prefereixen ser prudents, ja que podria aparèixer algun nou focus secundari, com ja ha succeït al llarg de la tarda. De tota manera, el flanc esquerre està ancorat en una zona de cingleres, rocosa, i no es preveu que pugui avançar més. Pel que fa al dret, està pràcticament encercat amb línia d’aigua. Ara hi treballen 27 dotacions i un helicòpter.

Justament, aquest dissabte, hi havia 30 comarques catalanes amb el nivell 2 del Pla Alfa activat per alt risc d’incendis, el que implica més de 200 municipis.

PUBLICITAT