Indignació i decepció dels alcaldes per la negativa de l’Estat a pagar les indemnitzacions per les esquerdes de Lilla

Indignació i decepció dels alcaldes de Montblanc i de Lilla, Oriol Pallissó i Glòria Rovira, davant la negativa del govern espanyol de pagar les indemnitzacions compromeses pels danys ocasionats en els habitatges de la pedania arran de les obres del túnel. La ministra de Transports, Raquel Sánchez, es va comprometre a sufragar els 700.000 euros peritats. Ara, un informe estatal indica que no poden avançar els diners per una qüestió “tècnica” i que ho ha de fer Acciona, com a responsable de l’actuació.

PUBLICITAT

Fonts del Ministeri han apuntat que si reclamen per la via civil “guanyaran segur” perquè la resolució recull els danys causats per les voladures i explosions. Els alcaldes s’han reunit aquest dimecres amb el subdelegat del Govern Espanyol a Tarragona, Santiago Castellà, qui els ha explicat que hauran d’anar per aquesta via civil per cobrar les indemnitzacions compromeses per reparar les esquerdes aparegudes en els habitatges de Lilla arran de les obres del túnel. “Estem emprenyats i decebuts, és una vergonya aquest informe”, denuncia Pallissó.

El batlle ha recordat que els veïns de Lilla haurien d’haver cobrat les indemnitzacions a finals de l’any passat, segons s’havia compromès des del Ministeri, i ha afirmat que acompanyaran els veïns en la via judicial. 

PUBLICITAT