Jordi Hereu insta a la recuperació del projecte Smart

En declaracions a Ràdio Ciutat de Tarragona, amb motiu de la Convenció Municipal socialista de Tarragona d’aquest dissabte, l’exalcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha defensat el projecte Smart de Tarragona i l’ha definit com a estratègic. L’exedil Barceloní defensa una ciutat intel·ligent mediterrània que humanitzi la tecnologia.

Foto: PSC Tarragona
PUBLICITAT

Hereu, a més, defensa que a Catalunya hi ha dos clars pols econòmics: per una banda, Barcelona i per l’altra Tarragona per situació, indústria química, sector turístic i per ser una ciutat que pot liderar també un turisme urbà.

Jordi hereu ha estat convidat a la Convenció Municipal socialista que ha servit per a finalitzar el procés participatiu del programa electoral del PSC, i que ha comptat amb més de 400 propostes realitzades pels tarragonins i tarragonines i d’un centenar de reunions amb entitats i associacions de la ciutat.

El candidat a l’alcaldia, Rubén Viñuales vol “transformar Tarragona en una ciutat ideal per poder viure i treballar. Centrat en els problemes reals de la gent i ho farem a través d’un creixement sostenible, atraient nou talent i nova activitat econòmica”.

En aquesta convenció, el PSC ha defensat el creixement urbanístic sostenible, a través de la construcció de nou habitatge social a la ciutat per no perdre més població cap als municipis més propers. Viñuales ha defensat que, amb aquest creixement sostenible, s’ha d’apostar fort pel transport públic gratuït i per l’intercanviador de Battesttini, que permetrà reorganitzar les línies i fer-les més atractives a l’usuari, així com incrementar la freqüència horària.

Pels socialistes, Tarragona ha de tenir un model econòmic clar: “Nosaltres el tenim i apostem per les tres T (Tecnologia, Turisme i Talent). Amb aquest model, es permetrà la creació d’un espai d’atracció d’empreses tecnològiques a la ciutat”, ha explicat Viñuales. Pel que fa al turisme, el PSC buscarà la desestacionalització de la temporada, creant activitat cultural durant tots els caps de setmana i, també, a través d’una forta incentivació del turisme esportiu gràcies als equipaments d’alt nivell que hi ha a l’Anella Mediterrània.

El futur d’aquesta ciutat ideal per viure i per treballar que projecta Viñuales passa per la col·laboració publicoprivada com a via per desencallar equipaments històrics com la Tabacalera o la Savinosa. Per Viñuales, un altre dels aspectes importants pel futur de Tarragona és l’aplicació del Pla de Polígons industrials perquè siguin capaços d’atreure empreses de primer nivell logístic i tecnològic.

En aquesta jornada hi han participat alts càrrecs del PSC com la ministra de Transports i Mobilitat del Govern d’Espanya, Raquel Sánchez, i la viceprimera secretària del PSC i alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret. 

PUBLICITAT