La Biennal Concurs de Castells estrenarà un documental commemoratiu

Batejat com el “Concurs del Segle”, l’edició de 1970 del Concurs de Castells va marcar un abans i un després en la història del certamen i representa també l’inici de l’era moderna dels castells.

Signatura: Foto Chinchilla, any 1970. Centre d'Imatges de Tarragona / L’Arxiu
PUBLICITAT

Coincidint amb el 50è aniversari d’aquella data, la Biennal Concurs de Castells treballa en la producció d’un documental commemoratiu que vol posar el focus en l’expectació mediàtica i de públic d’aquella edició, l’estrena dels primers castells amb folre en un concurs del segle XX, que determinaren el seu resultat final, i les primeres mostres de canvi en la composició social de les colles, entre altres aspectes.

La peça, dirigida per la tarragonina Maria Roig, està previst que es presenti en el marc de les festes de Santa Tecla 2020. Les xarxes socials també formaran part d’aquesta iniciativa, amb l’etiqueta #50ConcursdelSegle, es difondran, a través dels canals de Facebook i Twitter, imatges, vídeos i dades històriques sobre aquella edició, que va significar l’inici de la consolidació de l’espectacle casteller més gran del món.

PUBLICITAT