La biodiversitat incrementa un 75% al Port amb el projecte dels biòtops

Els biòtops instal·lats al gener al Port de Tarragona estan generant molt bons resultats. El darrer mostreig del mes de setembre ha registrat un increment del 75% en la biodiversitat “en la majoria d’estructures de regeneració instal·lades als molls tarragonins”. Les plaques en format 3D i la zona de la bocana són les que tenen “resultats més satisfactoris” mentre que algunes àrees “no estan assolint els mateixos resultats” per condicions ambientals com la renovació de l’aigua.

PUBLICITAT

Amb menys corrents, es frena la colonització de nous organismes, com s’ha detectat, per exemple, a la zona més endinsada del port. El monitoratge el fa l’empresa especialitzada Ocean Ecostricures.

A les instal·lacions subaquàtiques de les aigües interiors del Port de Tarragona s’han format comunitats animals i vegetals. Aquesta “rica diversitat d’espècies” compleixen diversos rols ecològics, com productors primaris (les algues), consumidors primaris (peixos, com el Diplodus), depredadors (com l’Octopus vulgaris), i filtradors (com els briozous o la majoria dels mol·luscs).

PUBLICITAT