La Comunalitat Urbana de Tarragona manté l’aposta per fer els barris més amables per viure

La Comunalitat Urbana de Tarragona ha presentat aquest dijous el seu programa de ciutat per dos anys més, centrat en crear nous models relacionals que ajudin a tenir barris més amables per viure. El projecte que tot just comença, dona continuïtat a la tasca iniciada al 2022 i fins al moment ha servit per activar processos comunitaris a partir de més de 200 actuacions i diferents acompanyaments a entitats i xarxes d’intercooperació que han afavorit la creació de 29 llocs de treball directes.

Foto: Associació Bloc 23
PUBLICITAT

Des de l’organització expliquen que aquest nou projecte es concreta en “generar espais de trobada per a abordar necessitats col·lectives, lluitant contra la disgregació urbana, i connectant allò privat, públic i comunitari que comparteixi els valors de l’Economia Social i Solidària”. Fòrum dels Barris vol treballar des
d’una mirada inclusiva i decolonial per reconèixer el saber col·lectiu que es genera a partir d’experiències locals i identificar necessitats i oportunitats als barris.

L’acte va comptar amb la presència del Director general d’Economia Social i Solidària, i el Cooperativisme, Juli Silvestre. La Comunalitat Urbana de Tarragona, coneguda com a Fòrum dels Barris, és un projecte de participació ciutadana fruit de l’aliança de 12 organitzacions de la ciutat i està liderada per La Teulada, la Xarxa Cooperativa de Tarragona.

PUBLICITAT