La ciutat de Tarragona ha estat escollida per acollir enguany el Dinar d’Aprofitament que es realitza en el marc d’una campanya de la Generalitat per treballar per l’aprofitament alimentari i contra el malbaratament. Tindrà lloc aquest dissabte al migdia a la Plaça Corsini.
Dins d’aquesta campanya alimentària s’hi inclouen quantitat de projectes diferents amb la mateixa finalitat. Per exemple, la “Marató Jo Espigolo”, que arriba a la seva 3ª edició enguany fent una crida a la població a ‘espigolar’ – collir fruites i verdures que aparentment no es podrien aprofitar per donar una segona vida -.
L’acció es du a terme en un mateix dia a diferents punts de Catalunya i està liderada per la ‘Fundació Espigoladors’. Un dels impulsors i responsable de les operacions al Camp de Tarragona, Daniel Martínez, explica que aquest dijous han dut a terme una espigolada al territori destinada al dinar que tindrà lloc dissabte.
Aquests 400 àpats gratuïts que se serviran a la Corsini es duran a terme per un centenar de voluntaris, amb la participació del Banc dels Aliments.