La demarcació de Tarragona preveu arribar a un 80% d’ocupació per Setmana Santa

Les diferents destinacions turístiques de la demarcació de Tarragona confien a arribar a una ocupació mitjana d’un 80% durant la Setmana Santa. Tal com ha explicat a l’ACN el portaveu de la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Tarragona (FEHT), Xavier Guardià, l’arribada de 40.000 joves que participaran en competicions esportives en diferents municipis ha fet repuntar les reserves. A aquests esportistes, que s’allotjaran en diferents municipis de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre, s’hi han de sumar moltes de les seves famílies, que combinat amb el turisme habitual de l’època vingut de Catalunya i altres llocs de l’Estat fan que les previsions siguin optimistes. Els dies de més afluència, s’espera que sigui el cap de setmana.

PUBLICITAT

“Setmana Santa sempre és una bona època perquè la tradició és sortir a fer una escapada, ja sigui de quatre dies o una setmana. Surt quasi tothom”, ha manifestat el portaveu dels empresaris del sector. Guardià ha comentat que pràcticament tots els càmpings i apartaments turístics obriran portes per Setmana Santa, així com també el 80% dels hotels.

Els visitants arribaran principalment d’arreu de Catalunya però també de Madrid, País Valencià, Aragó, Navarra i el País Basc. Pel que fa al turisme internacional, el mercat francès -per proximitat- també acostuma a arribar i el fet que enguany l’aeroport de Reus ja hagi començat a operar permetrà que hi hagi estades de britànics i irlandesos. Precisament l’Irlandès és un públic que està creixent al voltant d’un 30% anual els darrers anys, ha destacat Guardià.

A tot això cal sumar-hi des de fa unes temporades el turisme esportiu. En aquesta equació cal sumar-hi l’impacte de PortAventura, que fa que els familiars dels joves esportistes s’animin a passar uns dies a la Costa Daurada. Finalment, en aquesta època també és habitual que hi hagi grups d’es-colars que fan el viatge de final de curs i que passin uns dies fent diferents activitats culturals o d’oci, com visites a la Tarragona romana, a Barcelona o al part d’atraccions. Amb tot, Guardià creu que el fet que hi hagi obertes les pistes d’esquí no suposa un problema, ja que “hi ha gent per tothom”.

PUBLICITAT