El primer pas pel nou model de cooperació entre Diputació i ajuntaments

El ple de la Diputació de Tarragona celebrat aquest divendres ha aprovat el reglament que ha de regir l’ImpulsDipta, el nou model de cooperació econòmica i assistencial amb els ens locals del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès. La proposta ha vist llum verda amb els vots a favor de d’ERC, PSC, PP i Vox, a més de l’abstenció de Junts.

PUBLICITAT

El text recull els principis bàsics que han de regir aquest nou pla de treball conjunt amb els ajuntaments, és el marc jurídic que ha de permetre aprovar més endavant el pla definitiu. El nou model de gestió aposta per un treball conjunt per fixar les prioritats de les polítiques municipals, establint una relació de bilateralitat i respectant l’autonomia local. A més, el Pla ImpulsDipta permetrà simplificar la tramitació administrativa dels ajuntaments amb la Diputació. Ho explica el vicepresident i diputat delegat de Concertació i Assistència Municipal, Enric Adell.

Durant la sessió plenària també s’ha aprovat el nou Pla d’Igualtat d’oportunitats entre dones i homes de la Diputació, que tindrà vigència fins al 2027, així com la resta de punts de l’ordre del dia, entre els quals l’aprovació inicial del Projecte d’actuacions puntuals de seguretat i drenatge a les carreteres T-2122, T-3116, T-3126 i T-3292, amb un pressupost d’execució d’1.900.000 euros aproximadament.

PUBLICITAT