La Diputació aprova uns pressupostos de més de 208 MEUR per al 2024

El Ple de la Diputació de Tarragona, celebrat aquest divendres, ha aprovat els pressupostos per a 2024, xifrats en 208,5 M€, amb els vots a favor dels grups d’ERC i PSC, a l’equip de govern, i dels grups Junts i PP, a l’oposició, amb el vot en contra de VOX. 26 dels 27 diputats han donat el seu ‘sí’.

PUBLICITAT

La xifra suposa un increment del 10,36% respecte als comptes de de l’any 2023. Els pressupostos, segellats en un acord molt ampli entre gairebé tots els grups que conformen la institució, pretenen continuar donant resposta als reptes de present i de futur als municipis del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès. Així ho ha valorat el vicepresident segon de la Diputació de Tarragona i diputat d’ERC, Enric Adell.

D’entre les partides destacades dels comptes de cara a l’any vinent hi ha les del programa d’ajuts excepcionals per als ajuntaments en cas d’urgència o fenòmens meteorològics adversos, amb 4 M€. El pressupost també inclou partides destinades als consells comarcals, amb 5,4 milions d’euros per als programes de suport al funcionament i d’inversions. També els ajuts per a entitats i associacions de caire cultural, social o esportiu per tirar endavant les seves activitats, amb 2,2 M€.

A més, destaquen les inversions a la xarxa local de carreteres de la Diputació, amb 4 milions d’euros per al reforç de ferm, per donar compliment a allò que està previst al Pla Zonal de la Diputació. 

PUBLICITAT