La Diputació de Tarragona acull l’exposició que commemora els 50 anys d’Unió de Pagesos

La Diputació de Tarragona acull, fins al proper 13 de juliol, l’exposició “Visca la Terra! 50 anys d’Unió de Pagesos”. La mostra commemora l’aniversari de la fundació del sindicat agrari i fa un repàs del debat sobre el camp que Unió de Pagesos ha plantejat al llarg de la seva trajectòria. Alhora, vol ser un homenatge als membres del sindicat i a la pagesia en general. Es podrà visitar de dilluns a dissabte.

PUBLICITAT

La proposta expositiva s’organitza en cinc blocs temàtics: democratització de la representativitat dels professionals agraris, preus justos al camp i la ciutat, preservació de la terra per als usos agraris, reivindicació de la pagesia com el model per una producció agrària en equilibri al territori i com a actor per la vertebració social a comarques i, finalment, les lluites socials que el sindicat afronta des de Joves d’Unió de Pagesos, Pagesia Gran i Pagesos Solidaris.

L’exposició vol ser una mostra d’agraïment als homes i les dones que han donat continuïtat a la idea del sindicat, des del 3 de novembre del 1974, en defensa de l’agricultura familiar com a signe d’identitats del sector i del país.

És una aposta trencadora per al visitant: es presenta de forma horitzontal sobre taules cobertes de terra de camp, que caldrà escampar per descobrir els cinc blocs temàtics sobre el debat del camp i la reivindicació d’Unió de Pagesos. Aquest projecte està precedit per un vídeo on 50 sindicalistes de diverses generacions expliquen la raó de ser d’Unió de Pagesos,

PUBLICITAT