La DO Tarragona tanca una verema amb menys producció, però de gran qualitat

Ha acabat la verema d’aquest 2023 per la Denominació d’Origen Tarragona i ho ha fet amb una important reducció de la producció, a causa de la forta calor i la sequera dels darrers mesos. Ara bé, des de l’entitat fan un balanç final molt satisfactori per la qualitat del raïm que s’ha collit.

PUBLICITAT

La DO tarragonina deixa clar que l’estat sanitari del gra és especialment bo, tot i ser una mica més petit de l’habitual. Asseguren que la notable baixada de temperatures a principis del passat mes de setembre, coincidint amb el moment àlgid de la verema, va afavorir a equilibrar el grau i l’acidesa, permetent així la gran qualitat final del raïm.

Pel que fa a xifres concretes de producció, aquest 2023 deixa una disminució global al voltant del 30% al territori. Malgrat això, des de l’entitat manifesten que ha estat una verema molt irregular segons les diferents zones que conformen la DO Tarragona. Per exemple, a la Ribera d’Ebre, la presència del riu i comptar amb el reg de suport, ha provocat que la disminució sigui menys acusada que al Camp de Tarragona.

En total, a la DO Tarragona s’han veremat més de 2 milions i mig de quilos de raïm, dels quals, el 82% correspon a varietats blanques. Dins d’aquestes, el macabeu, amb un 70% del total i 1 milió i mig de quilos, és la varietat predominant, consolidant-se així com a la varietat emblema de la DO. Entre les varietats negres, que se n’han veremat prop de 500.000 quilos, destaquen l’ull de llebre i la garnatxa negra.

PUBLICITAT