La Generalitat suspèn la proposta de sanció de 2,1 MEUR a IQOXE

L’empresa IQOXE assegura en un comunicat haver rebut una comunicació per part del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, a través de la qual s’anuncia la suspensió del procés sancionador per valor de 2,1 milions d’euros que el mateix Departament va anunciar ja fa setmanes, fa gairebé tres mesos, per l’accident petroquímic a la planta de la Canonja ocorregut el gener del 2020.

PUBLICITAT

IQOXE recorda que aquesta és la segona ocasió en què aquest procés sancionador acaba sent suspès per la pròpia Generalitat, en ambdós casos sota el mateix argument: “el cas es troba en ple procés judicial per via penal i aquesta té prioritat sobre qualsevol proposta de sanció administrativa, atès que la legislació vigent no permet aplicar cap altre tipus de sanció fins a la finalització del procés judicial”. En aquest sentit, Fonts del Departament de Treball asseguren que no retiren la sanció sinó que la suspèn perquè ho marca la llei. Subratllen que quan s’acabi el procés judicial continuarà el procés administratiu per al compliment de l’expedient sancionador.

De fet, aquesta és una situació exactament idèntica a la que es va donar el mes de juliol de fa dos anys, del 2021, quan la Generalitat ja va suspendre la sanció per import de 180.000 euros aprovada pel mateix Departament d’Empresa i Treball i posteriorment anunciada. IQOXE recalca en el seu comunicat que “després que fos advertida de la improcedència en trobar-se el cas en seu judicial va haver de suspendre la proposta”, cas que es repetiria de nou.

A més, tot i que la proposta de sanció quedaria ara anul·lada, IQOXE assegura que, tal com ja havia anunciat, ha recorregut aquesta proposta de sanció, argumentant que “no respon a fets reals”, i també afirmen que recorreran la suspensió de l’expedient, perquè, expliquen, que “aquesta impedeix que es pugui resoldre el recurs presentat, la qual cosa genera la indefensió d’IQOXE”.

PUBLICITAT