La Guàrdia Urbana aposta per major presència al carrer i patrulles a peu

La Guàrdia Urbana augmentarà la presència dels seus agents al carrer per potenciar les patrulles a peu arreu de la ciutat de Tarragona. És el principal canvi del nou model que començarà a desplegar el cos a partir d’aquesta primavera, que vol apostar també per millorar el seguiment de les seves accions i la transparència a partir del propi desenvolupament tecnològic i comunicatiu.

PUBLICITAT

El canvi de model inclourà passar, progressivament, de 20 agents als carrers a 60. Des del govern municipal i la mateixa Guària Urbana han deixat clar que des de la ciutadania els ha arribat la demanda de veure més sovint a la seva policia al carrer, notar-los aprop. L’intendent de la Guàrdia Urbana, Manel Vázquez, explica que aquesta necessitat es resoldrà amb aquesta proposta.

El desenvolupament teconlògic inclourà un nou aplicatiu que ha de permetre registrar pas a pas totes les accions que fa la Guàrdia Urbana, tenir una traçabilitat al moment i poder informar a la ciutadania de l’estat de cadascuna de les seves demandes. Es tracta d’una iniciativa pionera en un cos policial d’aquest tipus. A més, aquest procés per ser més transparents inclou l’arribada d’una persona de comunicació, per ser més pròxims amb els mitjans de la ciutat.

El nou projecte, que es programa des d’aquest 2024 fins al 2027, preveu un augment de 219 a 240 persones en plantilla l’any vinent. L’intendent Vázquez ha assegurat que aquest canvi de model ha d’ajudar a seguir avançant cap a la feminització del cos.

PUBLICITAT