La Guàrdia Urbana interromp el plenari per protestar per l’incompliment de l’acord laboral

Bona part de la plantilla de la Guàrdia Urbana de Tarragona ha interromput el plenari municipal d’aquest divendres de l’Ajuntament de Tarragona celebrat a la Diputació. Una cinquantena d’agents han volgut mostrar la seva indignació amb el govern municipal, especialment molestos perquè fins ara no s’ha complert amb el preacord que implica l’equiparació del preu de les hores extra amb el que tenen estipulat els Mossos d’Esquadra.

Foto: ACN
PUBLICITAT

Aquest acord es va signar l’any 2017 amb un conveni laboral per la Guàrdia Urbana per millorar les condicions laborals del cos i els problemes de personal. Els sindicats de treballadors del cos (CSIF, Asemit y SPL-CME) denuncien que no s’està complint. Per això, aquest divendres diversos agents s’han presentat al plenari amb pancartes, tallant els discursos fent soroll i amb crits demanant la dimissió de l’alcalde.

De fet, davant aquesta situació i com una altra via de protesta, la Guàrdia Urbana ha decidit que, de moment, deixaran de cobrir actes multitudinaris, així com esdeveniments culturals i esportius que ho acostumen a requerir. A més, amencaen amb noves reivinidicacions i protestes mentre no es resolgui la situació.

L’alcalde ha defensat el seu compromís amb aquest assumpte

Des del govern municipal mostren absolut compromís amb la situació de la Guàrdia Urbana. Així ho ha manifestat l’alcalde durant el mateix ple davant la irrupció dels agents. De fet, el batlle ha assegurat que tenien tot el dret de mostrar la seva disconformitat contra la seva figura. Tot i això, ha demanat respecte pel plenari, argumentant que “no era el lloc adequat”.

Viñuales ha assegurat que des del govern municipal “ja han donat, des de fa temps, totes les ordres per iniciar els tràmits per l’equiparació de les hores extra”, i està en la fase de fiscalització. A més, el batlle ha assegurat que hi estan treballant amb Intervenció per resoldre els requeriments legals. Finalment, l’alcalde ha apuntat que dimecres havia convocat als representants sindicals del cos per parlar, i no s’hi van presentar.

Elena ofereix a Viñuales reforços de Mossos a Tarragona davant del conflicte salarial entre Ajuntament i Guàrdia Urbana

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, afirma que ha parlat per telèfon amb l’alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, i li ha ofert reforços de Mossos d’Esquadra per actuar a la ciutat davant del conflicte salarial entre l’Ajuntament i la Guàrdia Urbana, que es nega a fer hores extres o a cobrir grans esdeveniments per protestar davant la situació.

PUBLICITAT