La humanització del carrer Orosi ja és una realitat

Les obres de millora i transformació del carrer Orosi de Tarragona ja han finalitzat definitivament i la humanització d’aquesta via ja és una realitat. L’objectiu era apostar pel protagonisme dels vianants i generar un espai més segur i accessible. Aquest dijous s’ha inaugurat la remodelació del carrer amb la qual, segons el govern municipal, s’inicia el procés per cohesionar i dignificar la Part Baixa dins el seu Pla Integral, i amb aquesta primera actuació com a eix vertebrador.

PUBLICITAT

El projecte ha volgut donar protagonisme al verd. S’ha col·locat nou arbrat i jardineria als xamfrans i extrems del carrer. També s’ha renovat el mobiliari urbà, instal·lant nous bancs de formigó sòlid (antivandàlics). L’entorn també compta amb noves papereres i un espai per aparcar bicicletes i patinets.

A més, l’alcalde Rubén Viñuales ha volgut destacar el fet que s’han soterrat totes les línies elèctriques aèries de la zona, un dels grans problemes en els barris més antics de la ciutat, així com el fet que s’ha renovat el clavegueram per reduir les inundacions que afecten el barri del Port.

Les obres d’urbanització d’aquest tram entre el carrer Apodaca i el de Comerç van arrencar amb l’anterior govern d’ERC i han sigut força llargues. El cost de l’actuació, que ha comptat amb una subvenció de la Diputació de Tarragona que ha cobert el 90% del total, ha sigut 559.911€.

PUBLICITAT