La llei d’amnistia ha beneficiat 74 persones en un mes de vigència, però cap a la demarcació de Tarragona

La llei d’amnistia compleix aquest dijous un mes de vigència i ja se n’han beneficiat plenament almenys 74 persones, 50 de les quals són policies –46 policies nacionals i quatre mossos–, 20 manifestants independentistes i quatre càrrecs públics, segons les dades recopilades per l’ACN. Però el gruix de les amnisties s’han concedit a Barcelona, a la demarcació de Tarragona no consta cap persona amnistiada.

Foto: Oriol Bosch
PUBLICITAT

A les comarques tarragonines els jutjats de Tortosa tenen dos procediments per les càrregues de la Guàrdia Civil a la Ràpita l’1-O. En una hi ha més de mitja dotzena de votants i en l’altra hi ha cinc agents. A la ciutat de Tarragona hi ha cinc joves pendents de judici per aldarulls l’octubre del 2019, dos dels quals ja van passar per presó provisional durant un mes. Tres més van ser condemnats i un novè per fets similars a Valls. També hi ha un periodista d’una revista local detingut en aquells incidents. Tots han demanat l’amnistia i estan a l’espera de la decisió dels jutjats.

Del juliol del 2020 hi ha el cas pendent d’un jove investigat per aldarulls durant la visita del rei Felip VI al monestir de Poblet. Als jutjats de Valls també hi ha un cas pendent contra dos encausats per aldarulls contra un acte de Vox el febrer del 2021.

La Fiscalia General de l’Estat va calcular, pocs dies abans que entrés en vigor la llei, que l’amnistia podia beneficiar “aproximadament 486 persones” d’un total de 82 procediments penals oberts. A banda dels casos a l’Audiència Nacional, el Tribunal Suprem, el Tribunal de Comptes i el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, el ministeri públic calcula que a la ciutat de Tarragona hi ha vuit casos, i a la resta de la demarcació hi ha quatre casos més.

PUBLICITAT