La mobilització ciutadana atura el desnonament d’una dona i les filles a Torreforta

Prop d’una vintena de persones, mobilitzades pel Sindicat d’Habitatge de Tarragona aquest divendres, han permès aturar el desnonament de la Darifa i de les seves dues filles de 18 i 20 anys al barri de Torreforta de la ciutat de Tarragona. Tal com han explicat fonts del mateix sindicat, la comitiva judicial ha decidit ajornar el llançament quan s’ha trobat amb la presència d’un elevat nombre de persones davant una xifra molt reduida d’efectius policials.

Foto: ACN
PUBLICITAT

A partir d’aquest moment la família aconsegueix quatre mesos més per trobar una solució. Malgrat això, les tres dones que la formen asseguren que, tot i comptar amb l’informe de vulnerabilitat, no estan trobant la fórmula per poder tenir un pis de lloguer social. Ja porten cinc anys ocupant aquest immoble al barri, propietat de la Generalitat, que es destina a famílies amb risc d’exclusió residencial.

La família viu amb l’únic sou de 1.400 euros mensuals que aporta una de les filles, i defensen que els preus actuals dels lloguers “són una brutalitat” que no poden pagar. Així ho explica la Yasmina, la germana gran.

Aquest intent de desnonament és el segon que viu Torreforta aquesta setmana. De fet, aquest mateix dijous es va aturar el quart intent de llançament d’un altre veí de la zona. 

PUBLICITAT