La nova ordenança de terrasses de Tarragona anirà acompanyada d’un règim sancionador propi

La nova ordenança de terrasses de la ciutat de Tarragona és una mica més a prop i comptarà amb un règim sancionador propi que redactarà i aplicarà la Guàrdia Urbana. Aquest dijous s’ha celebrat la primera comissió de treball en la qual s’ha presentat el text de la nova ordenança, que tots els partits polítics i agents implicats consideren “una necessitat per Tarragona”.

PUBLICITAT

Fins ara, aquesta regulació es basava en dos decrets del 2012 i el 2014, i amb la ordenança es crearà una normativa de rang superior que inclourà, a més, els establiments comercials amb espais al carerr. Tindrà en compte aspectes com l’accessibilitat, la seguretat, l’estètica i la convivència. La proposta inclou una unificació d’horaris de tancament (que seria, amb algunes excepcions de dates i zones, a les 12h de la nit entre setmana i a la 1h els caps de setmana), deixar clares les zones d’ocupació de les terrasses sobres les voreres i les zones lliures en altres espais i, sobretot, més control en els incompliments. I això serà a partir del nou règim sancionador propi que acompanyarà l’ordenança.

La consellera de Comerç, Montse Adán, afirma que es podria arribar al punt de retirar la llicència davant repetides infraccions.

Adán ha fet una valoració positiva de la primera trobada i detalla que d’aquí deu dies es tornaran a reunir per rebre les primeres alegacions i anar polint aquelles qüestions que generen debat fins a trobar un consens final. El darrer pas, quan es tiri endavant, serà que passi pel plenari municipal i sigui aprovada per poder començar-la a aplicar. Des del govern afirmen que els agradaria tenir-la com abans millor, fins i tot durant aquest estiu, però prioritzaran que sigui el millor possible i que no pugui quedar obsoleta en pocs anys.

PUBLICITAT