La pagesia tarragonina adverteix de les conseqüències immediates de la sequera

Uns 200 pagesos del Camp de Tarragona s’han concentrat aquest dissabte a Riudecanyes per advertir que la sequera podria provocar la mort d’avellaners i la reducció de la producció d’oliveres repartides en unes 4.000 hectàrees. L’acció coincideix amb la primera campanya en què no es transvasa aigua del pantà de Siurana al de Riudecanyes.

Foto: ACN
PUBLICITAT

En aquest context, Unió de Pagesos ha insistit en reactivar el projecte de regeneració d’aigua de la depuradora de Reus i ha exigit a les administracions inversions en mesures efectives i ajudes per al sector per afrontar les pèrdues. El sindicat també demana “generositat” als ajuntaments que s’abasten de l’embassament de Riudecanyes perquè optin per alternatives que ajudin a “salvar pagesos i producció”.

Sota els lemes ‘Prou paraules, més inversions, el regadiu és vida, ajuts a la pagesia’ i ‘La pagesia diu prou’, Unió de Pagesos i la Comunitat de Regants de Riudecanyes han encapçalat una concentració a tocar del pantà, on s’han reunit vora 200 persones. Aquesta és la primera campanya que els pagesos no tenen reg provinent de l’embassament de Riudecanyes, una situació que fa perillar cultius.

Segons els agricultors, es veuran afectades 4.000 hectàrees de conreu, 3.000 de les quals són d’avellaner. “Si l’arbre és jove, el més segur és que es mori, i en cas de ser vell, s’assecaran moltes rames. Respecte l’oliver, pot provocar la pèrdua de la collita i que això repercuteixi a la següent campanya”, ha apuntat Martí Macias, responsable de l’aigua al Tarragonès d’Unió de Pagesos.

PUBLICITAT