La primera fase de les obres del nou hospital Joan XXIII, a punt d’enllestir-se

Les obres d’ampliació i construcció del nou hospital Joan XXIII de Tarragona avancen a bon ritme i està a punt d’enllestir-se definitivament la primera fase. Aquesta s’ha centrat en l’edifici pont de l’actual hospital, ubicat a la part posterior de l’edifici central actual. L’espai servirà, bàsicament, per ampliar el servei d’urgències. Però, sobretot, es convertirà en la connexió amb el gran edifici que serà el cor del futur hospital.

PUBLICITAT

Aquest edifici pont està ja pràcticament finalitzat, tan sols pendent de l’entrega i de ser equipat. El conseller de Salut, Manel Balcells, ha visitat l’equipament i ha mostrat la seva satisfacció amb l’estat de les obres. Ha confirmat que la fase 2 està ja en la fase de licitació i la previsió és que a finals d’any o inicis de 2025 puguin arrencar les obres d’aquesta segona fase, mentre que a finals de 2028 o inicis de 2029 hauria d’estar definitivament acabat el nou hospital Joan XXIII.

Balcells ha deixat clar que el fet que no hagin tirat endavant els pressupostos de la Generalitat d’aquest 2024 no afectarà aquestes obres, perquè estaven ja previstes i aprovades. Balcells detalla que és la inversió més gran mai feta al Camp de Tarragona des del punt de vista dels serveis públics.

A més, de forma immediata es durà a terme una transformació de la sala de parts i de pediatria. Segons ha informat Balcells, s’hi establirà una casa de parts per la regió sanitària tarragonina, envoltada d’un conjunt de paritoris que el conseller ha assegurat que, tot plegat, serà “l’enveja” de tota la demarcació. Una aposta per una nova mentalitat progressista i de respecte cap a la maternitat i el moment del part.

El possible problema d’aparcament pels treballadors de l’hospital

Pel que fa al possible problema d’aparcament que es pot generar amb els treballadors de l’hospital, Balcells ha assegurat que és un tema “a mitges” entre Generalitat i Ajuntament. Ha afirmat que estan parlant, amb bona predisposició per totes les parts, i amb possibles solucions sobre la taula que creu que es trobaran perquè la situació no afecti als treballadors del centre de salut.

PUBLICITAT