La segona Setmana de l’Hidrogen al Port palparà el sentiment del teixit industrial sobre aquesta font d’energia

Tot a punt perquè el pròxim dilluns arrenqui la segona Setmana de l’Hidrogen al Tinglado 1 del Moll de Costa del Port de Tarragona. De dilluns a divendres la ciutat reunirà experts, empreses i institucions per debatre i promoure l’ús de l’hidrogen com a font d’energia sostenible.

PUBLICITAT

Cada matí es realitzaran una sèrie de conferències, tallers i exposicions destinades a difondre els avantatges de l’hidrogen i a explorar les seves aplicacions pràctiques en diversos sectors, incloent-hi el transport marítim i terrestre, la indústria i la generació d’energia.

La darrera edició va ser la passada tardor. Isaac Justícia, director de la Vall de l’Hidrogen de Catalunya, afirma que diversos projectes industrials i de recerca en materia d’hidrogen al territori que estaven en fase molt inicial han progressat.

Justícia assegura que l’objectiu d’aquesta setmana és veure el sentiment del teixit industrial al voltant de l’hidrogen, clau per la descarbonització. Justícia afirma que malgrat que s’hi està avançant, les barreres tecnològiques per executar el procés d’electròlisi per obtenir l’hidorgen es mantenen, així com les limitacions en les infraestructures elèctriques al Camp de Tarragona. Una opció que es valora força és la de fer el pas previ per l’hidrogen gris, amb un model de fonts d’energia mixt.

La Vall de l’Hidrogen és un dels projectes marcats com a estratègics per la plana política catalana els darrers anys, amb especial afectació a Tarragona. Justícia espera que un possible canvi de govern a la Generalitat no canviï l’aposta, però accepta que sempre existeix la possibilitat que succeeixi.

PUBLICITAT