La Setmana de la Salut de Vila-seca 2024 se centra en l’estil de vida mediterrani

Del 2 a l’11 de maig tindrà lloc la Setmana de la Salut a Vila-seca, organitzada per la Comissió de Salut Comunitària de l’ABS de Vila-seca de la Xarxa Santa Tecla i l’Ajuntament de Vila-seca, que aquest any té com a lema “L’estil de vida mediterrani”.

PUBLICITAT

Enguany, doncs, es posarà èmfasi en la importància que té, no només seguir una dieta mediterrània, sinó en tot el que comporta seguir un estil de vida mediterrani en general: mantenir-se actiu, socialitzar, fer activitats en grup i a l’aire lliure, compartir menjars amb la família i respectar un descans adequat. Tot això juntament amb la ja coneguda dieta mediterrània: una dieta rica en fruita i verdura, amb aliments de temporada, que incorpori fruits secs i utilitzi cereals integrals, peix i oli d’oliva i sigui baixa en aliments processats.

Els últims estudis científics han demostrat que un estil de vida mediterrani s’associa a un menor
risc de desenvolupar fragilitat entre la gent gran, així com altres grans beneficis, com una millora de l’esperança de vida, la disminució de l’envelliment prematur de les cèl·lules o la prevenció de les malalties cardiovasculars.

Per tots aquests motius, experts asseguren que “és primordial recuperar i mantenir un estil de vida mediterrani per obtenir una bona salut de la població”. A més, destaquen també els beneficis que comporta en l’aspecte mediambiental. Per tant, afirmen que “amb un estil de vida mediterrani garantim un planeta també més saludable.”

Al llarg de tota la setmana es duran a terme diferents actes, xerrades, activitats i tallers amb l’objectiu de conscienciar, educar i donar a conèixer a tota la població els diferents beneficis i la importància de seguir un estil de vida mediterrani.

PUBLICITAT