La sinistralitat a les carreteres tarragonines baixa lleugerament en el mig any de 2024

La sinistralitat a les carreteres tarragonines s’ha reduit lleugerament en aquest mig any del 2024. Són 17 les víctimes mortals en accidents de trànsit que es comptabilitzen a la demarcació fins al 30 de juny, dues menys que en el mateix període de l’any anterior. Tarragona és, amb Girona, les dues demarcacions on la mortalitat ha baixat mínimament a les carreteres. A Lleida la xifra és la mateixa que el 2023 i a Barcelona hi ha mort una persona més.

PUBLICITAT

Les comarques tarragonines que acumulen més morts són l’Alt Camp i el Baix Camp, amb cinc víctimes mortals respectivament. Tan sols set més han mort en la resta de comarques. 17 víctimes a la demarcació, cinc més que a la de Lleida i nou més que a la de Girona. Però tretze menys que a Barcelona. En el global de Catalunya han perdut la vida 67 persones en 61 accidents, és un 5,9% menys que fa un any, quan se n’acumulaven 71.

Tot i la reducció en aquest mig any, 18 persones han perdut la vida al mes de juny a la xarxa viària catalana. És el mes amb més mortalitat d’aquest 2024, coincidint tot just amb l’inici de l’època estival, un dels períodes més delicats de l’any per l’elevada mobilitat que suposa. El director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, ha alertat que la xarxa viària catalana està “al límit” de la seva capacitat i ha avisat que cal millorar la connectivitat per esponjar la circulació i combatre la sinistralitat. Tot i la reducció de l’accidentalitat, el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha fet una crida a la “prudència” davant els mesos que venen.

Han anunciat que s’intensificaran els controls per distraccions, velocitat i alcoholèmia, els d’ITV a pesants i els vols d’helicòpter. Malgrat les xifres, precisament a la demarcació de Tarragona és en la qual menys persones han mort aquests 30 dies de juny, amb dues víctimes.

PUBLICITAT