La URV cedeix un prototip de rehabilitació adaptat a la Fundació La Muntanyeta

Dos dispositius dissenyats per estudiants del tercer curs de l’assignatura “Tecnologia Mecànica” del grau en Enginyeria Mecànica de la URV i fabricats per alumnes de dos instituts de formació professional serviran per donar resposta a una necessitat de dues entitats socials de Tarragona: la Fundació La Muntanyeta i Espècies GEPEC.

PUBLICITAT

L’aparell que s’ha cedit a la Fundació La Muntanyeta de Tarragona està pensat i adaptat per ajudar en la rehabilitació de pacients amb discapacitat. L’aparell permet fer una sèrie d’exercicis de mobilitat del peu amb un sistema de motivació per a aquest tipus de pacients: un laberint que s’ha de completar conduint una petita esfera amb els seus peus.

La producció i materialització del prototip ha estat a càrrec d’alumnes de formació professional en l’àmbit de la Fabricació Mecànica de l’Institut Pere Martell de Tarragona. Aquest és un model que no s’aplicarà als pacients, sinó que servirà al personal sanitari per fer proves respecte a la seva funcionalitat.

D’altra banda, el dispositiu que s’utilitzarà a Espècies GEPEC farà les funcions de control i captura de la tortuga de Florida, una espècie invasora que està danyant els ecosistemes catalans. És un aparell que s’instal·larà en rius i que compta amb dues rampes i una xarxa perquè les tortugues puguin accedir-hi fàcilment.

El disseny i fabricació d’aquests prototips són fruit d’un projecte cooperatiu que s’emmarca en el programa Aprenentatge Servei de la URV (pionera en implantar aquest programa), finançat pel Consell Social i l’Institut de Ciències de l’Educació de la URV a través d’un Ajut Pont per a projectes educatius coordinats per l’Institut Pere Martell de Tarragona. 

PUBLICITAT