La URV convoca 25 places per personal docent i investigador per sumar personal permanent

El Consell de Govern de la URV ha aprovat aquest dijous la convocatòria de 25 places de personal docent i investigador per a 2024, i dues més pendents de 2023, si bé haurà d’esperar ara a obtenir el permís de la Direcció General d’Universitats. Tot plegat en el marc del pla de xoc del Personal Docent i Investigador, que vol reduir la temporalitat del professorat i incrementar la taxa del personal permanent. Un pla de xoc que enguany no s’ha vist afectat per la no aprovació dels pressupostos de la Generalitat.

PUBLICITAT

Va aprovar-se amb una partida plurianual amb dotació econòmica per assegurar el relleu generacional dels mestres. Aquestes 25 noves places se sumen a les 29 aprovades en el darrer Consell de Govern de finals de febrer per cobrir les vacants generades el 2023 per jubilacions o baixes. També es convocaran divuit places de Personal Tècnic, de Gestió i d’Administració i Serveis, que veurà equiparats els permisos del personal laboral i funcionari i aprovat un reglament que agilitza els procediments. A més, s’ha aprovat la mormativa de contractació de professorat associat, que tindrà un contracte indefinit amb una dedicació a temps parcial.

1,7 MEUR que no arriben a la URV per la no aprovació dels pressupostos

El fet que el pressupost de la Generalitat de 2023 s’hagi prorrogat fa que les universitats públiques catalanes no puguin comptar amb els 19 milions d’euros d’increment previstos per als pressupostos de 2024 i 21 milions més per fer front al cost de l’energia podrien no consolidar-se. L’estimació de l’afectació a la URV és d’1,7 milions d’euros; 3,4 si es té en compte la xifra pendent de consolidació.

La URV, a l’ONU

Finalment, el Consell de Govern també ha donat llum verda a la sol·licitud d’ingrés de la URV com a institució observadora reconeguda al Consell Econòmic i Social de les Nacions Unides. Fins a 4.862 organitzacions no governamentals tenen aquest estatus, el més alt que l’ONU dona a les ONG amb les quals pot fer consultes i participar en les deliberacions del Consell Econòmic i Social. 

PUBLICITAT