La URV, entre les millors universitats del món segons el rànquing QS

Per cinquè any consecutiu la URV apareix entre les millors universitats del món segons el QS World University Rankings, elaborat des de 2004 per la consultora internacional QS Quacquarelli Symonds, que avalua les millors universitats del món. Se’l considera un dels tres rànquings universitaris més prestigiosos del món, al costat del de Xangai (ARWU) i el del Times Higher Education (THE).

PUBLICITAT

La URV es posiciona en els llocs 661-670 de les 2.963 institucions avaluades, tot i que només les 1.500 millors figuren a les llistes. La Universitat es troba en la 21a posició a l’Estat espanyol de les 35 comptabilitzades, i en la sisena entre les universitats catalanes que hi apareixen, tant públiques com privades. La URV ha presentat un creixement respecte a les edicions anteriors del rànquing, passant de ser al top 750 l’any 2020 a estar entre les 670 millors a l’edició d’enguany, la de 2024.

L’indicador en què la URV ha obtingut un millor posicionament és el de sostenibilitat, en el que ocupa la posició 323 amb 47,2 punts. La Universitat també destaca en l’índex de citacions per personal docent i investigador —figurant en la posició 375 del rànquing mundial i quarta a nivell estatal— i en xarxes de recerca internacional —situant-se en la posició 386 del rànquing.

QS utilitza nou indicadors per elaborar el rànquing: la reputació acadèmica, les citacions per investigador, la reputació des del punt de vista dels qui donen feina, la proporció professor/estudiant de la institució, el grau d’inserció laboral dels seus alumnes, la presència de professors internacionals, la ràtio d’estudiants internacionals, la presència a xarxes de recerca internacionals i l’impacte social i ambiental de la recerca i la docència.

En aquesta darrera edició del rànquing, l’Institut de Tecnologia de Massachusetts (MIT) es manté en el primer lloc per dotzè any consecutiu, seguit de la Universitat de Cambridge i la d’Oxford.

PUBLICITAT