La URV reivindica amb una jornada especial el paper imprescindible de les infermeres per la societat

Fa gairebé seixanta anys que, cada dotze de maig, se celebra el Dia Internacional de la Infermera arreu del món. La URV no és una excepció i, aquest divendres la facultat d’Infermeria ha celebrat la I Jornada d’Estudiants Intercampus, que ha reunit al campus Catalunya alumnes d’infermeria que cursen el grau als diferents campus de la Universitat. En aquesta primera edició s’han organitzat taules rodones, debats i conferències al voltant del futur de la infermeria i els nous reptes als què s’hauran d’enfrontar els professionals d’aquesta disciplina.

PUBLICITAT

El Consell Internacional d’Infermeres és l’organisme que coordina les accions que es duen a terme aquest Dia Internacional. És una federació de més de 130 associacions nacionals que representen 28 milions d’infermeres d’arreu del món. L’eix temàtic d’enguany, “Les nostres infermeres, el nostre futur. El poder econòmic de les cures”, té com a objectiu canviar les percepcions i demostrar de quina manera la inversió estratègica en infermeria pot retornar beneficis econòmics i socials considerables.

Aquesta I Jornada d’Estudiants Intercampus del Dia Internacional de la Infermera ha reunit més d’un centenar estudiants d’infermeria. El colofó de la jornada ha sigut una conferència a càrrec de l’exentrenador i jugador de futbol Juan Carlos Unzué, malalt d’ELA i una de les cares visibles de la lluita per millorar les condicions de vida de les persones que pateixen aquesta malaltia, ha posat de manifest la importància del paper dels professionals de la infermeria per assolir aquest objectiu.

PUBLICITAT