La vida i obra de Domènech i Montaner en una exposició

Tarragona inaugura aquest divendres l’exposició “Domènech i Montaner, Patrimoni Mundial. A la recerda de l’art nacional perdut”.  És una de les activitats centrals de  l’Any Montaner, que commemora el centenari de la mort de l’arquitecte i es pot visitar al Pati Jaume I de l’Ajuntament de Tarragona. Es podrà visitar fins al 30 de setembre.

PUBLICITAT

L’exposició analitza quina influència han tingut els estudis del patrimoni antic català realitzats per Domènech i Montaner en la seva pròpia obra arquitectònica i proposa un itinerari visual per diferents monuments històrics i artístics que actualment son patrimoni mundial per la UNESCO. Tot plegat, en una mostra estructurada en set àmbits tractats per l’arquitecte. Està comissariada per l’historiador i president del Centre d’Estudis Lluís Domènech i Montaner, Carles Sàiz, i per la restauradora de béns mobles, coordinadora del CEDIM i co-comissària de l’Any Domènech, Gemma Martí.

L’exposició és itinerant. Arriba a Tarragona després d’inaugurar-se el mes de juny a la Casa Museu de Lluís Domènech i Montaner de Canet de Mar. Després de passar per Tarragona es podrà visitar a Reus, Poblet, la Vall de Boí i Tarragona. Finalment, viatjarà a Brussel·les, on se celebra l’any de l’Art Nouveau.  

PUBLICITAT