L’ACA incrementarà la producció de biogàs en depuradores al Tarragonès i l’Ebre

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) incrementarà la producció de biogàs per a l’autoconsum d’un total de nou depuradores repartides entre cinc comarques catalanes, concretament al Tarragonès, la Ribera d’Ebre, el Baix Llobregat i al Vallès Occidental i l’Oriental.

PUBLICITAT

Les actuacions, que rebran ajuts del Projecte Estratègic per a la Recuperació i Transformació Econòmica (PERTE), estan destinades a potenciar projectes singulars d’instal·lacions de biogàs que atorga la Unió Europea a través de l’Institut per a la Diversificació i Estalvi de l’Energia (IDAE). És previst que els ajuts suposin una aportació global de 5,8 milions d’euros.

Des de 2018, l’ACA està desplegant un pla d’eficiència energètica a les depuradores de Catalunya, que preveu una inversió de 159 milions d’euros en un termini màxim de 10 anys, per aconseguir que el 78% de l’energia per garantir el funcionament d’aquestes plantes provingui d’energies renovables i pròpies. Aquesta pla s’articula en tres eixos: l’energia fotovoltaica, la producció de biogàs i les millores en l’eficiència energètica de les depuradores.

En relació amb el primer eix, entre 2022 i 2023 s’estan construint parcs fotovoltaics en 29 depuradores de tot Catalunya, impulsant l’aposta decisiva en la descarbonització del cicle de l’aigua, reduint les emissions de CO2 i fomentant l’autosuficiència energètica de les depuradores.

PUBLICITAT