L’Ajuntament aprova una partida per analitzar els comerços de la Part Alta i poder regular-los

L’aprovació del 30è modificatiu de crèdit al consell plenari de l’Ajuntament de Tarragona, celebrat aquest divendres, inclou una partida de 15.000 euros per iniciar un estudi sobre els equipaments comercials de la Part Alta. L’objectiu d’aquest és fer una anàlisi acurada de la situació actual, de les tipologies de comerços existents i de les necessitats comercials de la ciutadania de la zona. A partir d’aquest primer pas es podrà elaborar un futur pla d’usos i d’equipaments que serveixi per regular l’activitat comercial al barri.

PUBLICITAT

La consellera de Comerç, Montse Adan, explica que l’objectiu és “establir les bases d’un pla en què l’equilibri i la diversificació comercial redundin en benefici de tothom”. Aquest és un dels aspectes que van consensuar des del govern municipal amb el grup municipal En Comú-Podem per arribar a l’acord de pressupostos. Per això, el portaveu dels comuns, Jordi Collado, ha celebrat i agraït la inclusió d’aquesta partida en el modificatiu. Ha deixat clar una vegada més que “recuperar la Part Alta per als veïns ha de ser una prioritat”.

Més enllà d’aquesta partida, es tracta d’un modificatiu de crèdit de 6,5 milions d’euros, 5 dels quals es destinaran a amortitzar quatre préstecs que permetran estalviar fins a 1 milió en concepte d’interessos. La consellera d’Hisenda, Isabel Mascaró, ha parlat de la part de romanent destinada a eixugar deute.

A banda del pla d’equipaments, s’hi inclouen més partides que són resultat de l’acord entre PSC i ECP. Entre aquestes, els 50.000 euros que es destinaran a subvencions de despeses bàsiques de la llar. D’altra banda, s’aportaran 30.000 euros al Fons de Cooperació i 50.000 al Parc de Nadal, mentre que s’hi ha inclòs una subvenció de 30.000 euros a l’associació de restauradors Tàrraco a Taula.

PUBLICITAT