L’Ajuntament de Tarragona vol facilitar els tràmits per fer obres a la ciutat

L’Ajuntament de Tarragona ha posat en marxa un nou pla amb l’objectiu de reduir el temps d’espera de la ciutadania per aconseguir una llicència d’obres a la ciutat. Fins ara, els tarragonins que volien fer obres havien d’esperar una mitjana de nou mesos per poder iniciar-les, tan sols amb tràmits burocràtics. S’han donat repetits casos de, fins i tot, haver d’esperar més d’un any. Des del consistori tenen l’objectiu de reduir aquests terminis a la meitat, deixant el temps d’espera en menys de mig any, com ja passa en altres municipis veïns.

PUBLICITAT

Per aconseguir-ho, l’Ajuntament ha tirat endavant un pla que inclou més d’una vintena d’accions, algunes que ja s’han activat i d’altres que hauran d’esperar encara uns mesos. Tot i això, el conseller d’Urbanisme, Llicències, Domini Públic i Patrimoni, Nacho García, afirma que fer obres avui a Tarragona ja és més ràpid que fa unes setmanes.

El full de ruta vol actuar especialment en factors d’organització, de normativa, de procediment, de gestor d’expedient i de control i avaluació. García assegura que ja s’ha apostat per una reestructuració i millora de la formació del departament municipal de llicències, i s’està implantant la reducció dels informes necessaris.

En canvi, caldrà esperar encara uns mesos per poder convertir en realitat l’objectiu de crear una nova i única ordenança reguladora de les llicències d’obres que faciliti els tràmits, eliminant aquells innecessaris i podent reduir les peticions de llicència ampliant els supòsits per als comunicats d’obra.

PUBLICITAT