L’Ajuntament descarta fer el got reutilitzable municipal per Festa Major

Finalment enguany no hi haurà gots municipal reutilitzable per la Festa Major. L’Ajuntament ha renunciat a fer-los per problemes administratius, segons ha confirmat la consellera de Neteja, Ivana Martínez. Des de l’equip de govern s’havia explicat que per Sant Magí es faria una prova pilot i que el llançament definitiu seria per Santa Tecla.

PUBLICITAT

Tot i això, el consistori assegura que vol tirar endavant amb la intenció de fomentar el got reutilitzable per tal de reduir les deixalles que sempre queden en els actes festius tant de Sant Magí com de Santa Tecla.

Segons dades de la conselleria durant tota la Santa Tecla s’acaben utilitzant mig milió de gots d’un sol ús. Per tal de posar fil a l’agulla i reduir aquesta quantitat el consistori ha fet un decret pel qual prohibeix als establiments que posin barres al carrer que reparteixin gots d’un únic ús. Per tant hauran de ser els bars i restaurants els que s’encarreguin d’adquirir els vasos per després vendre’ls als consumidors.  De tota manera, es podrà portar un got reutilitzable de casa i no caldrà comprar-lo. En cas de voler-ho fer, Martínez creu que tindran un preu aproximat d’un euro.

Tot plegat a un mes de les festes de Sant Magí. Malgrat això, la consellera assegura que ja hi ha entitats interessades en tirar-ho endavant i no creu que els establiments tinguin problemes per aconseguir gots reutilitzables.

PUBLICITAT