L’Ajuntament restableix l’enllumenat públic interromput per robatori de cablejat elèctric

Durant els mesos de gener i febrer, la ciutat de Tarragona ha patit diversos robatoris de cablejat elèctric pertanyents a l’enllumenat públic municipal a diferents punts de la ciutat. Els danys provocats i la quantitat de cable sostret, han provocat que des de l’Ajuntament hagi hagut de destinar durant aquests dos primers mesos de l’any més de 15.000 € per sufragar les despeses que han suposat aquests robatoris.

PUBLICITAT

Des del consistori asseguren que ·totes les zones afectades pels robatoris ja han restablert el seu servei”. El conseller d’Espai Públic ha explicat que “accions d’aquest tipus, generalitzades al conjunt del territori, suposen una gran despesa pel consistori i perjudiquen, a part del cablejat, les instal·lacions elèctriques municipals perquè es danyen portelles de registre i caixes de connexió”.

S’han produït robatoris d’aquest tipus al vial existent entre l’antiga Ciutat Residencial i la passarel·la sobre la N-340 d’accés a la platja Llarga; a la zona inter blocs situada entre l’avinguda dels Pins i els carrers arquitecte Gaudí i arquitecte Jujol, al barri de Sant Salvador; al passeig de Santa Isabel del mateix barri; també a Sant Salvador, a la zona interblocs 10, 11 i 13; a més de a les instal·lacions esportives de l’Anella Mediterrània – al camp de Rugby -.

La Guàrdia Urbana està treballant en la investigació d’aquests delictes que s’acostumen a cometre de nit i en zones allunyades d’habitatges, i que ja sumen un total de més de 800 metres de cablejat sostret durant només els mesos de gener i febrer. En paral·lel, es treballa també per prevenir episodis com aquests amb dos dispositius específics en marxa a Ponent i a Sant Salvador.

PUBLICITAT