L’alcalde d’Alcanar crida a revisar l’urbanisme i demana ajuda per les inundacions

L’Alcalde d’Alcanar, Joan Roig, ha expressat la seva preocupació pel model urbanístic actual i ha instat la Generalitat a dur a terme un estudi exhaustiu. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Roig ha afirmat que els plans urbanístics antics manquen de criteris meteorològics rigorosos, i que cal crear una comissió d’experts per abordar un problema que considera “molt greu”.

PUBLICITAT

Roig ha volgut recordar que aquest és el tercer episodi d’inundacions que viu el municipi des del 2018. Adverteix que sense una acció immediata, el municipi es podria enfrontar de nou als mateixos problemes en un futur pròxim. També ha subratllat l’impacte de les recents pluges torrencials, que han destruït algunes de les actuacions de reparació impulsades pel municipi després dels aiguats del setembre del 2021. 

A més a més, Joan Roig ha posat de manifest els esforços econòmics que l’Ajuntament d’Alcanar ha hagut de fer front en els últims cinc anys a causa dels temporals. Ha demanat a la Generalitat que, a més de la revisió urbanística, ofereixi ajuda econòmica.

PUBLICITAT