L’ampliació de la xarxa de busos ‘Expres.cat’ preveu quatre noves línies de bus amb recorregut per la demarcació de Tarragona

El Departament de Territori de la Generalitat preveu doblar en els pròxims anys les línies de bus ‘Expres.cat’ amb 38 noves línies i arribar fins a la vuitantena arreu de Catalunya. En el marc d’aquesta evolució s’inclourien quatre noves línies a la demarcació: l’e13 (Montblanc-Tarragona), l’e14 (Valls – La Bisbal- El Vendrell-Calafell), l’e70 (Lleida-Montblanc-Tarragona) i l’e72 (Lleida-Tortosa).

Foto: ACN
PUBLICITAT

La nova organització ve determinada per l’estudi ‘Caracterització i concreció de l’evolució de la xarxa Exprés.cat, implementació dels nous serveis i definició del material mòbil necessari’ i ha tingut en compte les necessitats del territori a partir del seu volum de població que en pot fer ús, els seus recorreguts, el tipus dia via, el temps de viatge i si hi ha una alternativa en tren. ‘Exprés.cat’ és una xarxa de busos més directes, amb menys parades, més freqüències de pas i amb una velocitat comercial més elevada.

En total, el document recull la proposta de crear 21 noves línies noves, convertir-ne 16 més que estan en servei i perllongar una línia ja existent (e13 fins a Terrassa).

PUBLICITAT