L’Associació Contra el Càncer, compromesa per la primera generació lliure de tabac el 2030

El consum de tabac és la primera causa de mort prevenible a Espanya i al món. És, alhora, responsable de més del 30% dels casos de càncer ja que està relacionat amb 16 tipus de càncer. A Espanya, el consum de tabac causa 63.000 morts anuals. Això significa una mort provocada per tabac cada 10 minuts. Per aquest motiu, l’Associació Contra el Càncer treballa per aconseguir el 2030 la primera generació lliure de tabac. Per assolir aquesta fita cal el compromís de diversos àmbits socials i l’Associació vol trobar aliats. Per aquesta raó, l’Associació vol animar institucions, col·legis i instituts a l’adhesió al manifest ‘Aliança del Moviment Sense Tabac’.

PUBLICITAT

L’Associació Contra el Càncer vol assenyalar, aquest 31 de maig, amb preocupació que les noves formes de consum, des de cigarretes electròniques a vapejadors, s’estan consolidant i arrelant entre els més joves. A Espanya, l’edat d’inici del tabaquisme se situa al voltant dels 13-14 anys, i el vapejador és el producte més consumit. ​ Aquestes dades incideixen en la necessitat de regular la presència del tabac i els vapejadors als espais públics tant físics com digitals que són dues vies a través de les quals els joves normalitzen el consum.

Segons l’enquesta ESTUDES 1 de cada 2 (54,6%) estudiants entre els 14 i els 18 anys ha provat les cigarretes electròniques almenys una vegada a la vida. Això suposa un increment de 10,3 punts percentuals en només 2 anys respecte de la dada del 2021. A més de suposar en molts casos la porta d’entrada al tabac.

Aquestes xifres conviden l’Associació a acostar-se als més joves. En aquest sentit, ahir 30 de maig l’entitat va estar present en una acció al Campus Catalunya de la Univeristat Rovira i Virgili, informant a l’estudiantat sobre els perills per a la salut dels nous dispositius electrònics. Més de 50 estudiants es van apropar a la taula. També s’està impulsant el Projecte Zero, juntament amb la Fundació El Que De Verdad Importa, on 60 joves activistes contra el tabac treballaran per assolir l’objectiu del 2030 i promoure hàbits de vida saludable entre els més joves.

PUBLICITAT