L’autora Sara Sánchez presenta ‘Jeanne Deroin’, una referent feminista oblidada per la història

Aquest divendres se celebra el 8M, el Dia Internacional de la Dona, en una data que s’ha convertit en la jornada de major visibilització de la lluita i el moviment femení en la recerca de la igualtat i el reconeixement de la dona en molts àmbits de la nostra societat. Però les activitats i els projectes que ho promouen no són exclusius del 8M, són constants.

PUBLICITAT

El pròxim dissabte 16 de març l’Abacus Tarragona presentarà el llibre “Jeanne Deroin. Una voz para las oprimidas. Vida, revolución y exilio”, de la mà de la seva autora, Sara Sánchez. Són molts els referents femenins que han fet passos rellevants al llarg de la història. Un d’ells va ser la francesa Jeanne Deroin, ser pionera del moviment feminista i del moviment obrer internacional. De fet, no només va ser una líder sufragista sino que també va reivindicar els drets dels animals en ple segle XIX. La seva figura ha sigut “oblidada” per la història i encara a dia d’avui el seu nom és pràcticament desconegut.

L’autora de l’obra, Sara Sánchez, és doctora en estudis feministes i de gènere i una reconeguda activista en el moviment herstory, que reivindica una reformulació de la història que inclogui el paper de les dones, tradicionalment invisibilitzat, així com el reconeixement de dones claus que han estat oblidades a la història. Professionalment, ha treballat al Ministeri d’Igualtat i ha estat investigadora a la universitat Paris 1 Pantheon-Sorbonne.

PUBLICITAT